Leonardo da Vinci VETPRO Projesi Tamamlandı

Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Leonardo da Vinci VETPRO Projesi hareketlilik programı başarı ile tamamlandı.

Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından yürütülen, “Avrupa Tek Acil Çağrı Numarası (112) Uygulamasının (ATAÇNU) Paramedik ve Acil Çağrı Merkezi İletişimine Etkilerinin İncelenmesi” başlıklı Leonardo da Vinci VETPRO Projesi hareketlilik programı 13-20 Temmuz 2014 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir.

Johanniter-Akademie Bildungsinstitut (Hannover- Almanya) kuruluşunun ev sahibi kuruluş olarak yer aldığı projede; Ege Üniversitesi Atattürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Resüsitasyon Derneği, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Delta Grup Eğitim ve Danışmanlık AŞ’den toplam 10 katılımcı yer almıştır.

Hastane öncesi acil sağlık personelinin eğitim alanlarının ve yöntemlerinin değerlendirilmesi ve acil çağrı sistemi ile ilgili teknik ziyaretlerin gerçekleştirilmesinin amaçlandığı projede, aşağıdaki sonuçlar elde edilmiştir.