Şırnak'ta İnsanlığa Kurşun !

Bölgede her gün yaşadıkları zorluklara ve karşılaştıkları hayati tehlikelere rağmen Acil Sağlık Hizmetlerini aksatmamak adına görevlerinin başında kalarak, bölge halkına özveri ile hizmet eden sağlık emekçilerinin katledilmesi,  kaçırılması ve saldırıya uğraması olaylarında başta siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının samimiyetle insiyatif kullanmasını ve derhal harekete geçmesini talep ediyoruz.
Bütün siyasi görüşlerin ortak bakış açısı ambulansların ve ambulans çalışanlarının masumiyeti ve dokunulmazlığı olmalıdır.
Bu tür olayların malesef çok sık yaşandığı bölgede görev yapan ambulansların çalışma kriterlerinin Sağlık Bakanlığı tarafından yeniden belirlenmesi ve yerel yöneticilerin sisteme anlık müdahalesinin önüne geçilmesi gerekmektedir.
Şırnak'ta yaşanan son olayda ihmal olup olmadığı netleştirilmeli ve tamamen savunmasız bir şekilde görev yapan ambulans çalışanlarının, güvenli olmayan çatışma bölgesine gönderilmesi konusunda yetki ihlali yapanlar ile ilgili gerekli tahkikat yapılmalıdır. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, ambulans sürücüsünün şehit edilme haberini, yaptığı basın açıklaması sırasında öğrenmiş ve tepkisini dile getirmiştir. Sayın Bakanın kurduğu cümleler haricinde, hiçbir haber bülteninde bu olaya bir cümle ile dahi değinilmemiş,  adeta haber değeri bile verilmemiştir.
Olayı ekrana taşıyanların da bölgedeki şehit haberlerini verdikten sonra "Bir ambulans şoförünün öldüğü" şeklinde haber yapması üzüntümüzü bir kat daha arttırmıştır. Her platformda yüksek sesle dillendirdiğimiz ve ne yazık ki yaşanan son olaylarda da haklılığımızın perçinlendiği bir diğer konu ise, görevi başında hayatını kaybeden ve şehitlik mertebesine erişen sağlık çalışanlarının yasal olarak şehitliklerinin  kabul edilmesidir. Bunun için gerekli düzenlemeler bir an önce yapılmalı ve görevi başında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının bu statüye kavuşturulmasına tartışmasız bir şeklide imkan sağlanmalıdır.
Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve camiamıza sabırlar diliyoruz.
Bir daha bu tür olayların yaşanmaması ve bölgede barış, huzur ve kardeşliğin tesis edilmesini temenni ediyor,terörün her türlüsünü lanetliyoruz.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.