Sinan NURAL Genel Başkanlığı DEVRETTİ !

Değerli büyüklerim, çok kıymetli meslektaşlarım, sevgili çalışma arkadaşlarım;

Kurulduğu 2002 yılından itibaren Acil Tıp Sistemine büyük katkıları olan güzide derneğimizin her biriminde mesleğimizin ve sistemin çıtasını yükseltmek adına bütün yüreğimle çalıştım. Son iki yıldır meslektaşlarımın büyük desteği ve teveccühleri ile Paramedik Derneğinin Genel Başkanlığını, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve İl Başkanlarımızla büyük bir uyum içerisinde çalışarak yürüttüm. Ülkemizin 81 ilinde teşkilatlanmış olan, vatanımızın her karış toprağında faaliyet gösteren kurumsallaşmış bir yapı haline gelen Paramedik Derneği ulusal ve uluslararası alanda çalışmalarıyla Acil Sağlık Hizmetleri Alanında haklı bir hâkimiyet kurmuştur.

Bu dönem içerisinde sayısız eğitim, sosyal etkinlik, panel, sempozyum, uluslararası kongre ve ambulans rallisi organizasyonuna imza attık. Bu çalışmalarımızı yürütürken alandan çok büyük destek aldık, bu süreçte gerçekleştirdiğimiz büyük çaplı organizasyonların mutfağındaki yüz akımız olan çalışma arkadaşlarımızın uykusuz gecelerine şahit oldum.

Sokak eğitimlerinde hasta/yaralı ve broşür dağıtan paramedik öğrenci rolü ile başladığım mesleki maratonumda “Vatanını en çok seven, işini en iyi yapandır.” ilkesi ile şevkle çalıştım.

Görev yaptığım dönem boyunca ünvanı ve konumu ne olursa olsun mesleğimize ve sisteme karşı olumsuz çalışmalarda bulunan bütün kişi ve kuruluşlara karşı sergilediğim dik duruş nedeniyle duydukları rahatsızlık oranında gururluyum.

Geldiğimiz süreçte derneğimizin başarısını ve daima zirvede oluşunu hazmedemeyen odaklar tarafından gerçek dışı bir karalama kampanyası ve şahsım üzerinden alçakça yöntemlerle linç girişimi başlatılmıştır. Ulusal ve uluslararası platformdaki sayısız başarımıza ket vurmaya çalışan şer odakları kurumsallaşan derneğimizin devam eden yükselişi karşısında acizlikleri ve kifayetsiz muhterislikleriyle kendi bataklıklarında boğulacaklardır.

Görevi alırken tek amacım sistemi, derneğimizi ve mesleğimizi daha iyi seviyelere getirmekti. Bu sebeple üstlendiğim görevi aynı gaye yolunda derneğimizin çıkarlarını göz önünde bulundurarak kendi iradem ile bu uğurda en az benim kadar alın teri dökmüş, çok kıymetli meslektaşım Ahmet Hamdi ALPAKAN'a şerefle ve gururla teslim ediyorum.

Bu süre içerisinde bana yoldaş olan başta Yönetim Kurulu Üyelerine, fedakâr İl Başkanlarıma, İl Yönetimlerine, destekleriyle bizim enerji ve moral kaynağımız olan kıymetli meslektaşlarıma, her zaman yanımızda olan çok değerli hocalarımız ve yöneticilerimize ve bu yolda bana gönülden destek veren dostlarıma teşekkürü borç bilirim.

Bundan sonraki süreçte başarılarına hız katarak devam edeceğine yürekten inandığım Paramedik Derneğinin üyesi olmanın onuru ve gururuyla eskiden olduğu gibi çalışmaya devam edeceğim. Özverileri ve insanüstü çabalarıyla beni her zaman duygulandıran meslektaşlarım, çalışma arkadaşlarım, dostlarım sağlıcakla kalın...

Saygılarımla.