SINIR İLLERİMİZDE ALT BÖLGE TAYİNİ MAĞDURİYETİ İÇİN ÇAĞRI !!!

Ülkemizin en büyük kara sınırında yıllardır süren savaş nedeniyle bu sınırımızda yer alan illerimizde yürütülen sağlık operasyonları başka bir ülkede on yılda bir yaşandığında bile afet olarak tanımlanabilecek iken ülkemizde hergün sıradanlaşan bir deneyim ve tecrübe ile ifa edilmektedir.
Dünya örneklerine bakıldığında rutin bir günde kötü bir vakaya müdahale sonrasında bile ambulans ekiplerinin terapisi için bir prosedür varken ne yazık ki ülkemizde bu anlamda sistematik merkezi bir planlamadan söz etmek mümkün değildir.
Yıllarca bu bölgede görev yapan sağlık personellerinin sosyal haklarında bir ayrıcalık olmalı ve psikolojik destek programları hazırlanmalıdır.
Daha kötü bir durum ise ülkemizin bu olaylarla teması olmayan bölgelerinde alt bölge tayin hakkı varken bu zor bölgelerde çalışan personelin tayin haklarında bir kolaylık ve ayrıcalık beklenirken,herkesin kullandığı haklarından yıllardır mahrum bırakılmaları saha tarafından ceza olarak algılanmaktadır.
Alt bölge tayinlerinin bu bölgeler için tekrardan durdurulacağı ile ilgili haberlerin asılsız olmasını temenni ediyoruz.
Sağlık Bakanlığı yetkililerimizin personelin milli duygular ve bölgenin ihtiyacı nedeniyle yüksek perdeden dillendirmedigi bu talebi aynı nezaketle yanıtlamasını diliyoruz.Bu konuda sendikalarımız basta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarımızın da desteğini beklediğimizi bildiririz.