1. Paramedik Kongresi

Değerli Meslektaşlarım;

Paramedik Derneğinin kuruluşu, mesleki gelişim sürecimizde önemli bir kırılma noktasıdır. Farklı okullardan mezun fakat aynı ünvana sahip, yurdun dört bir yanında hizmet veren meslektaşlarımızı toparlayacak, yegâne çatı olmuştur. Mensubu bulunduğumuz Derneğimizin Yönetim Kurulu olarak, kamu ya da özel sektörde hizmet veren meslektaşlarımızın istihdamından, çalışma koşulları ve özlük haklarına kadar, ülkemiz Paramedikleri adına gelişen süreçlere müdahil olduğumuz gibi, kuruluş yılımız olan 2002 yılından günümüze, sürekli düzenlediğimiz Mezuniyet Sonrası Eğitimlerimiz, Panellerimiz ve de Sempozyumlarımız ile de mesleki bilgi ve becerinin gelişiminde ve mesleki standardizasyonun sağlanmasında önemli bir rol oynamaktayız.

Bizler ne sebeple olursa olsun, her nerede toplandıysak, o yerlere sığamadık… Çünkü bizler, mesleki sorumluluğu içselleştirmiş, genç ve dinamik bir meslek grubunun üyesiyiz. Bilirsiniz ki, Dernek olarak, iki yılda bir, ritüel haline getirdiğimiz, biri uluslararası olmak üzere beş başarılı ‘’Paramedik Sempozyumu’’ düzenlemiş bulunuyoruz.
Bu yıl ise, değerli hocalarımızın ve idarecilerimizin bizlere sunduğu destek ve meslektaşlarımızdan aldığımız güç ile bir ilke daha imza atıyoruz.
Paramedik Derneği ve Akdeniz Üniversitesi Paramedik Programı olarak, 13–14 Ekim 2012 tarihleri arasında ‘’I. Ulusal Paramedik Kongresini’’ düzenleyerek, Paramedik mesleği mensuplarını, Doktor, Hemşire, Att ve Sağlık Memurlarını, kısacası Ambulans ve Acil Hizmetlerinde görev yapan tüm sağlık çalışanlarını Antalya da bir araya getiriyoruz…
Kongre Programında yer alan değerli konuşmacıların ve sunulmak üzere seçilen konuların başta Paramedik mesleği mensupları olmak üzere tüm sağlık çalışanları içinde yararlı olacağı kanaatindeyiz.

Sağlık çalışanlarını kapsayacak iyi bir organizasyon için, geniş katılımlı ve kolektif bir çalışma ortaya koymamız gerekmektedir. Bu hususta da, başta değerli meslektaşlarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarını, I. Ulusal Paramedik Kongresine davet ediyoruz.
Yaşayacağımız bu ilkin hepimiz için verimli, sonrasında da sürekli olmasını diliyorum.
Sonbaharda, Antalya’da…
Görüşmek dileğiyle.