3.Uluslararası Paramedik Kongresi ve Ambulans Rallisi

Değerli Hocalarım, Sevgili Meslektaşlarım, Kıymetli Çalışma Arkadaşlarım;
Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetleri alanında bir organizasyonla daha karşınızda olmanın heyecanını yaşıyoruz. Paramedik Derneği olarak güzel ülkemizin 81 ilinde faaliyet gösteren bir yapıya ulaşmanın gücü ile daha büyük bir organizasyonla Acil Sağlık Hizmetleri Sistemine katkı sağlayacak bir adım daha atmak için yola çıktık.

Üçüncüsünü düzenleyeceğimiz “Uluslararası Paramedik Kongresi ve Ambulans Rallisi” kapsamında ülkemizin dört bir yanından ve dünyanın birçok ülkesinden gelecek meslektaşlarımızın değişik senaryolarda hasta müdahalesini izleme ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulunma şansı yakalayacağız. Aynı zamanda Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetleri alanında yabancı ülke örnekleri başta olmak üzere alanında uzman hocalarımızın sunumlarını dinleme imkânımız olacak.

Paramedik Derneği olarak ülkemizin hastane öncesine ait en büyük uluslararası organizasyonunu icra etmenin gururunu yaşıyoruz. 10 ülkeden 50’ye yakın yabancı katılımcıyı ülkemizde ağırlamayı beklemekteyiz (Kanada, İngiltere, İrlanda, Belçika, Hollanda, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Sırbistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Macaristan).

Artık geleneksel hale getirdiğimiz bu uluslararası kongre organizasyonuyla, ülkemizin acil sağlık hizmetleri alanında dünyaya açılan penceresi olmayı hedeflemekteyiz. Ülkemizde düzenli olarak bu tür toplantılara ev sahipliği yapmayı ve bu alanda bir cazibe merkezi olmayı hedeflemekteyiz.

Acil sağlık çalışanlarının kişisel gelişimleri ve sistemin daha ileriye taşınmasında kısa sürede vazgeçilmez yapıtaşı olan bu organizasyonumuzda, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Şüphesiz ki dünyanın en güzel şehridir’ şeklinde tanımladığı Antalya’da Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetleri camiasının bütün unsurlarını ağırlamaktan onur duyacağız.

Prm. Sinan NURAL