22 Aralık Paramedikler Günü

Mesleklerin, gelişim sürecinde, o mesleğe ait özel günlerin olması ve kutlanması oldukça önemlidir.Bu bağlamda, Paramedik Derneği Yönetim Kurulu, 2005 yılında bir meslek gününün belirlenmesine karar vermiştir. Aynı yıl web sayfası ve Paramedik Bülteni’nde yapılan anketlerde iki tarih belirlenmiş ve paramediklerden oylanması istenmişti.

Tarih olarak, mesleğimiz için büyük önemi olan 22 Aralık YÖK Genel Kurulunun Üniversitelerde Paramedik programlarının açılmasına resmi olarak izin verdiği gün ve 24 Eylül Paramedik Derneği’nin resmi olarak kurulduğu gün belirlenmiştir.

Anket sonuçlarında 22 Aralık daha fazla oy almış ve yönetim kurulumuzda bu tarihi onaylamıştır.Paramedikler Günü ilk defa 2005 yılında Ankara’da büyük coşku ve katılımla kutlanmış, Anıtkabir, Sağlık Bakanlığı ve TBMM ziyaretleri yapılmıştır.2006 Yılında ise, İzmir’de aynı coşku ile kutlanmıştır. 2007 yılında yönetim kurulunun aldığı karar gereği bundan sonra, Paramedikler Günü’nün tüm ülkede kutlanmasına karar verilmiş ve Paramedik Okullarının olduğu iller başta olmak üzere birçok ilde coşku ile kutlanmıştır.

Bir çok meslektaşımız, yılda bir kez olsun, meslektaşlarıyla bir araya gelmenin, yılda bir kez olsun meslek sorunlarını tartışmanın , bir gün olsun meslektaşlarıyla yemek yemenin mutluluğunu 2005 yılından günümüze yaşamaktadır.
Paramedikler Günü Resmi Programı